Det går mot kanonåpning på Wall Street tirsdag

Oslo Børs er i strålende form tirsdag og oppgangen har vært på over 2,50 prosent hele dagen. Nå går det også mot en meget solid dag på Wall Street.

Wall Street i New York. Foto: Berit Roald / SCANPIX Roald, Berit
Børs
Norske investorer har endelig noe å glede seg over tirsdag, og hovedindeksen på Oslo Børs stiger 2,59 prosent til 348,55. Oppgangen er meget etterlengtet ettersom markedene har vært usedvanlig urolige den siste tiden.Mandag var det også god stemning på børsene i USA, og futures tirsdag tyder nå på at oppgangen fortsetter over dammen. Ifølge CNBC er det ventet at Dow Jones åpner opp 175 poeng - 1,58 prosent - mens det ligger an til at S&P 500 startet med å stige 1,66 prosent. Nasdaq er ventet opp 1,36 prosent.Det er ingen forhåpninger om at det nærmer seg en foreløpig løsning på gjeldsproblemene i Europa som gjør at stemningen er noe høyere enn den har vært i det siste.Tysklands Angela Merkel og Hellas' statsminister George Papandreou skal sitte i møter fremover, og man håper nå at disse skal resultere i klare linjer om veien videre for det gjeldstyngede landet.Enkelte aktører i markedet håper også på at den Europeiske Sentralbanken kan komme til å kutte renten. Rykter om dette har svirret de siste par dagene.