Rally på Oslo Børs tirsdag løftet Oslo Børs segWall Street roet seg ned positiv tirsdag de norske aksjeneNetonds Bank tror på nedtur onsdagNervøst i Asia nervøs stemning ved børsene i Asia-regionen Følg Asia-børsene herOljeprisen fallerDette skjer i dag:
  • Frankrike: BNP endelig 2. kvartal kl 07:30Frankrike: BNP endelig 2. kvartal kl 07:30
  • Tyskland: KPI (delstater og foreløpig nasjonalt) september fra kl 09:00Tyskland: KPI (delstater og foreløpig nasjonalt) september fra kl 09:00
  • USA: Varige goder august kl 14:30USA: Varige goder august kl 14:30
  • Norge: Finanstilsynet holder pressekonferanse om utviklingen i finansmarkedet kl 10:30Norge: Finanstilsynet holder pressekonferanse om utviklingen i finansmarkedet kl 10:30
  • USA: Oljelagertall fra DOE kl 16.30USA: Oljelagertall fra DOE kl 16.30
I kjølvannet av den spreke starten på uken i USA mandag, samt den meget sterke dagen på flere av de store børsene i Asia, fra start tirsdag. Den gode stemningen holdt seg resten av børsdagen, og hovedindeksen endte til slutt i 351,49, opp hele 3,46 prosent. Wall Street har lagt bak seg en , men markedet roet seg betraktelig ned mot slutten av dagen. Dow Jones endte opp 1,3 prosent til 11.192,69, etter å ha vært oppe 11.369,30 tidligere på dagen. På det meste var dermed indeksen opp så mye som 2,9 prosent.Den bredere S&P 500-indeksen steg 1,1 prosent til 1.175,40, mens teknologitunge Nasdaq klatret 1,2 prosent til 2.546,83.Oppturen begrenset seg da banksektoren falt tilbake etter at en rapport viste at noen eurosone-land krever at private kreditorer tar større nedskrivninger på sine beholdninger av greske statsobligasjoner. Financial Times skriver at så mange som syv eurosone-land krever dette.Slik gikk det med Oslo Børs kommer til å åpne ned en snau prosent onsdag. Det tror Netfonds Bank.- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,93 prosent i dag, til 348,2 poeng. S&P500 falt 1,1 prosent etter at Europa stengte tirsdag. Det blir en rød start i hele Europa i dag. Dog, dette er ikke overraskende da de siste to dagene har vært ekstremt gode. Flere indekser steg med 5 til 6 prosent i går. I Asia endte markedene blandet i natt. Hellas innførte i går en omstridt eiendomsskatt. Slik vi ser det er dette en fornuftig skatt siden mange med "svart" økonomi har store eiendommer. Dagens viktigste nøkkeltall fra USA, slik vi ser det, er Durable Goods-tallene som slippes kl.14.30, skriver Netfonds onsdag morgen.Det er noe onsdag, og oppturen som har preget markedene over hele verden de siste dagene ser foreløpig ut til å være over.Den japanske yen fortsetter sin klatring, mens råvareprisene daler noe etter sitt største hopp på nesten fire måneder.Investorene venter nå på de viktige varige goder-tallene som blir publisert i USA senere onsdag. Disse kan vise at veksten i landet er enda svakere enn antatt.I Japan steg Nikkei-indeksen med 0,1 prosent.CSI 300 og Shanghai Composite i Kina stiger henholdsvis 0,1 og 0,4 prosent. Hang Seng i Hong-Kong faller 1,3 prosent. Oljeprisen trekker nedover. Brent-olje med levering i november er ned 1,2 prosent til 105,90 dollar fatet, mens prisen var 106,48 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.