Dow Jones stuper under 11.000 poeng

Mandag holdt Wall Street stengt på grunn av Labor Day. I dag rammes aksjemarkedet av solide kursfall.

Paul Lawless på gulvet på New York Stock Exchange. Foto: AP
Børs

Det har vært en meget rød start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 2,36 prosent og står i 2.421,87 poeng, mens Dow Jones står i 10.967,88 poeng etter en nedgang på 2,42 prosent.Klokken 16.00 slippes tall som viser utviklingen for ISM-indeksen i august.Utviklingen på Wall Street kan du følge her.Trøbbel i Europa 2-års renten passerte mandag 50 prosent i Hellas. Det har aldri skjedd før. Tirsdag ligger den, i følge Bloomberg, på 50,36 prosent og illustrerer tydelig at det ikke er levelig å låne penger med en løpetid på 2 år.Det kommer også på en uheldig tidspunkt siden Hellas skal selge obligasjoner med en løpetid på 6 måneder for 1 milliard euro idag, tirsdag.Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sier nei til nye store stimuleringstiltak for å styrke økonomiene og bekjempe gjeldskrisen i eurolandene. Han tror slike tiltak vil være til ingen nytte.Han tror likevel at Tyskland kan få en økonomisk vekst på rundt tre prosent i år.Les også: Strateg Fredrik Kvale venter børsoppgang

Nyheter
Børs