Eksportvekst for laks i august

Til tross for at verdien på eksportert laks falt med 13 prosent i august 2011, ble det eksportert 2 prosent mer laks enn i samme periode i fjor.

Foto: Scanpix
Børs

Det ble i august 2011 eksportert 19,4 milliarder tonn laks. Det er en økning på 10 prosent fra samme periode i fjor, melder Eksportutvalget for fisk.Verdien på eksportert laks falt med 13 prosent, til 2,1 milliarder kroner i august.- Lakseeksporten har falt i verdi for tredje måned på rad. Årsaken til dette er fall i etterspørselen etter fersk laks samtidig som den internasjonale konkurransen i laksemarkedet, særlig fra Chile, har økt, sier Paul Aandahl, markedsanalytiker i Eksportutvalget for fisk.I august ble det eksportert vel 7.988 tonn lakseprodukter til Asia, noe som var en vekst på 1901 tonn eller 24 prosent.Veksten til Øst-Europa har skutt fart i august, og til denne regionen var veksten på 41 prosent eller 3.110 tonn.Les også: Lakseprisen ventes ned

Nyheter
Børs