Kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities mener det er opplagt at det er flere konkurskandidater på Oslo Børs.Tirsdag gikk Faktor Eiendom over ende, og Sevan Marine vil trolig gå konkurs denne uken hvis selskapet ikke kommer til enighet med sine långivere om en restrukturering av gjelden. Sevan har varslet en melding torsdag morgen.- I kredittverdenen slår vi gjerne sammen to elementer i samme kategori, rene konkurser og restrukturering av gjeld der investorene må ta tap. I denne brede sammenhengen er svaret at ja, flere slike tilfeller er sannsynlig, sier Ringholm til Finansavisen.- Hvilke faresignaler bør investorene se etter?- Selskaper med et gjeldsnivå som opplagt ikke er bærekraftig ut fra forretningsmodellen de har i dag. Et eksempel er Sevan Marine, som har for mye gjeld og er avhengig av at kreditorene tar tap for å unngå konkurs.