- For tidlig å tenke på rentekutt

Stadig flere økonomer mener de siste dagenes kronebevegelser kan føre til rentekutt. Sjeføkonom Inge Furre mener det er for tidlig å si noe om enda.

Foto; Finansavisen
Børs

- Før sommerferien var vi sikre på at Norges Bank ville heve renten i august og nå snakkes det om rentekutt. Kronen trenger ikke nødvendigvis endre seg mye mer før Norges Bank vurderer et rentekutt. Det vil selvsagt avhenge mye av hvordan situasjonen er ute, sier sjeføkonom Inge Furre i Sparebanken Møre til TDn Finans.Furre peker på at vi får en klart svakere global utvikling siste halvdel i år enn hva som var ventet og at faren for en resesjon i USA fortsatt er der.- Det er imidlertid vanskelig å se for seg noen renteøkninger i år, gitt den svake utvikling kombinert med en sterkere kronekurs, fortsetter Furre til nyhetsbyrået.LES OGSÅ: - Vanskeligere å heve renten

Nyheter
Næringsliv