Det kunne gått enda verre, men de amerikanske børsene sluttet likevel kraftig ned torsdag.Dow Jones falt 3,51 prosent - eller 391 poeng - til 10.733,83, Nasdaq 3,25 prosent til 2.455.67, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 3,19 prosent til 1.129,56 - sistnevnte etter å ha flørtet med det viktige støttenivået på 1.120."Fryktindeksen" VIX (CBOE) gikk i været, og endte over 41.Dow-verstingen ble United Tech, som endte ned hele 8,8 prosent. Caterpillar og Alcoa falt hhv. 6,9 og 6,7 prosent. Indeksen går mot sin verste uke på nesten tre år.Alle 10 S&Ps delindekser sluttet godt inne i negativt terreng, med materialer og energi som de største taperne.Vi merker oss også at HP falt nesten 5 prosent på nyheten om at under ett år etter han ble ansatt. Det spekuleres i en fallskjerm på hele 185 millioner kroner.Ryktene sier ifølge Marketwatch.com at tidligere eBay-sjef Meg Whitman er på vei inn.Verdien på HP er redusert med mer enn 40 prosent hittil i år. Banksektoren tynget, dagen etter at . Citigroup og Morgan Stanley dundret ned hhv. 6,1 og 5,5 prosent. Sistnevnte falt til 52-ukers laveste i den tidlige handelen.Bank of America falt 5,0 prosent, mens Wells Fargo - der Warren Buffett er tungt inne - trakk ned 2,2 prosent.Oljemarkedet lar seg prege av den rådende pessimismen. Brent november-olje falt hele 4,87 dollar til 105,49 dollar fatet, mens WTI-oljen endte ned 5,41 dollar til 80,51 dollar fatet - den svakeste dagsutviklingen siden 8. august.Dette tynget naturligvis oljesektoren, der Exxon Mobil falt 3,8 prosent. Chevron og ConocPhillips endte begge ned 4,3 prosent.Gullprisen falt for øvrig 66,40 dollar, eller 3,7 prosent, til 1.741,70 dollar per unse. Det var i går at Federal Reserve en plan for å senke lånekostnadene ved å selge eller ikke fornye kortsiktig gjeld, til fordel for lange obligasjoner.Tiltaket var ventet, men det var rasjonalet bak planen , da Fed viste til "en betydelig nedsiderisiko" i amerikansk økonomi.- Det ser ikke ut til at markedet synes Operation Twist er nok til å kickstarte økonomien. Veldig svake utsikter ser ut til å ha foruroliget markedene ytterligere, sier strateg Ben Potter hos IG Markets til Reuters.Dagens jobbtall fra USA, som viste at antall førstegangssøkere til ledighetstrygd i forrige uke, ble mottatt med et skuldertrekk. - Du må være litt schizofren her. Vi ser hva Fed gjør, og vi ser de overveldende nyhetene fra Europa. Disse to tingene spiller mot hverandre, sier Kevin Ferry i TheContrarianCorner.com til CNBC.- Se på valutamarkedet, det er strammere i dag enn det var før Feds tiltak, og Feds bevegelser i går var aggressive. Så humøret har falt litt, og det er viktig å se hvordan dette utvikler seg, legger han til.At i august, lindret noe av smerten.Samtidig har investorene fått nye bekymringer for Kina, etter at HSBCs Flash PMI viste at industrisektoren svekket seg for tredje måned på rad i september.Skuffende nøkkeltall tikket også inn fra Tyskland torsdag. i september fra 50,9 til 50,1. Videre falt ordreinngangen for tredje måned på rad.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..