Det føderale nettverksbyrået i Tyskland melder tirsdag at man nå gravis vil nedjustere solsubsidiene i landet i inneværende år etter at man allerede har nådd grensen for antall installerte systemer.Grensen ble passert i juni måned, da man installerte 664 megawatt, viser foreløpige tall ifølge PV-Magazine og TDN Finans. Endelig tall vil om kort tid foreligge.Byrået sier at det allerede er installert 3.500 megawatt til og med juni 2011, som er den øvre grensen for en gradvis reduksjon på ni prosent i solsystemsubsidiene.Reduksjonen i subsidietariffene vil fremover avgjøres av installasjonsmengden mellom 1. oktober 2010 til 30. september 2011.Energieksperten Hans-Josef Fell, som representerer partiet Det grønne, sier i forbindelse med saken at han tror insentivene vil bli redusert med 15 prosent neste år.