Den tilsynelatende miljøvennlige virksomheten har overskredet grensene for utslipp av fluorforbindelser, bekreftet myndighetene i byen Haining mandag. Dermed ble driften innstilt inntil videre.Demonstrantene har blant annet forlangt en forklaring på hvorfor det er funnet store mengder død fisk i en elv i nærheten. Torsdag brøt flere hundre mennesker seg inn på fabrikkområdet, hvor de veltet biler og ransaket kontorer.- Vi har klaget på forurensingen i et halvt år, men det var først da vi protesterte at dette fikk noe oppmerksomhet, sier en lokal innbygger til nyhetsbyrået AFP.En talsmann for selskapet Jinko Solar, som er børsnotert i USA, beklager feil gjort av ledelsen og lover å rydde opp.En lignende episode fant sted for en måned siden, da kinesiske myndigheter gikk med på å flytte en kjemisk fabrikk etter demonstrasjoner arrangert av folk som fryktet forurensing. (©NTB)