Arctic Fund Management, med investeringsdirektør Albert Collett i spissen, tar inn én ny aksje i sin ukeportefølje; Morpol.- Aksjen er offer for mye uklarhet, både om forretningsmodellen og styrets forhold til administrasjonen. For et år siden ble selskapet presset av høyere laksepriser og tok et strategisk valg om å kjøpe oppdrettere. Det var det ikke alle aksjonærene som hadde sett for seg. Man vet heller ikke helt hva uroen i styret betyr. Men vi tror ikke det er alvorligere ting enn kulturforskjeller som ligger bak, og da mener vi aksjen har falt for mye, sier Collet til DN.Arctic Fund Management sin portefølje har steget 4,6 prosent i år. Til sammenligning er hovedindeksen ned 18,9 prosent.Den siste uken er Arctics avkastning på pluss 4,9 prosent, takket være en oppgang på over 10 prosent for Det norske og Algeta.Ny portefølje:
- Det norske- Atea- Algeta- Subsea 7- Avocet Mining- Morpol