I juni takket konsernsjef i Cermaq, Geir Isaksen, for seg - etter å ha blitt tilbudt toppsjef-stilling i NSB.I dag bekreftet styreleder i Cermaq, Bård Mikkelsen, at var
. Foreløpig sitter finansdirektør, Tore Valderhaug, som konstituert konsernsjef.Analytiker i DnB NOR, Klaus Hatlebrekke, sier til HegnarOnline at han ser flere gode kandidater - også internt.- Det er klart at internt er både Kjell Bjordal og Tore Valderhaug to gode kandidater. Så kommer det jo litt an på om de kan tenke seg å påta seg et slikt verv. Innenfor sjømat er det litt mindre muligheter eksternt.Ifølge oppdrettsselskapets årsrapport for 2010 kan den nye konsernsjefen se frem til en gullkantet lønn, da Isaksen fikk utbetalt i overkant av 3,5 millioner i lønn og andre ytelser i fjor.Hatlebrekke utelukker ikke at neste konsernsjef kan komme fra noe helt annet enn sjømat.- Geir Isaksen kom jo i sin tid fra en helt annen stilling enn sjømat, og det er nok mange der ute som vil være interessert i en så attraktiv stilling.Han viser til at styret har som oppgave å finne riktig ny konsernsjef, og at de da må gå bredt ut og sjekke alle muligheter, før de lander på den kandidaten de finner best.- Hva tenker du om konstituert konsernsjef og finansdirektør, Tore Valderhaug?- Det er klart at Tore Valderhaug er et godt alternativ.Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets er litt mer forsiktig med å spekulere.- Jeg har gjort meg opp noen tanker og jeg ser at det er kandidater der ute, men ingenting jeg kunne tenke meg å spekulere om i det offentlige rom.Nå er det foreløpig finansdirektør Tore Valderhaug som sitter med toppvervet. Kan stillingen bli mer permanent?- Valderhaug er en stødig kar og har gjort en veldig god jobb som CFO. Han har nok opplagt hatt en bratt lærekurve på fishfarming, men har fått de viktigste faktorene raskt "under huden", dessuten det er jo ikke noen naturlov at man på være ekspert på fishfarming for å sitte som sjef i et oppdrettsselskap.- Som sjef har man jo mange dyktige oppdrettseksperter rundt seg, avslutter Giskeødegård.HegnarOnline har snakket med flere andre meglerhus, som alle foreløpig avstår fra å spekulere.