Nordlys-brann kan ha startet i hovedmotor

Etter å ha gjort foreløpige undersøkelser i maskinrommet på hurtigruteskipet Nordlys tror Havarikommisjonen den voldsomme brannen kan ha startet i styrbord hovedmotor.

Hurtigrutens MS Nordlys ved kai i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.
Børs
Mannskaper fra Havarikommisjonen fikk lørdag for første gang lov til å gå inn i skipet, etter at skipet ble stabilisert på omkring 7 graders krenging.- Kollegene mine har vært nede i maskinrommet, men de har ikke fått gjort noen grundige undersøkelser. De har en foreløpig antakelse, og det ser ut til at brannen har startet i området rundt styrbord hovedmotor, sier havariinspektør Elisabeth Juel Ramos til NTB.Hun forteller at deler av skipet bærer tydelig preg av at det har vært en kraftig brann der, mens andre deler av hurtigruta ser uberørt ut.De grundige branntekniske undersøkelsene vil først gjøres etter at Nordlys er dokket og arbeidsforholdene er bedre. Skipet skal etter planen slepes til et skipsverft i Fiskarstrand utenfor Ålesund, men først må man sikre at slepet kan utføres trygt og uten fare for ytterligere skader eller utslipp. Ifølge Ramos vil også Kripos avvente sine undersøkelser til skipet er flyttet.- Det er ikke mye mer man for gjort om bord i skipet nå, vår hensikt i dag var bare å få et overblikk og ta noen bilder, forteller Ramos.Havarikommisjonen er ennå ikke ferdig med å snakke med mannskaper som var i maskinrommet og på dekk da brannen startet torsdag.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten).