Da permitteringsforhandlingene mellom ledelsen og de tillitsvalgte ved Norske Skog Skogn startet for to uker siden, ønsket ledelsen å permittere rundt 80 av fabrikkens 450 ansatte ut året, skriver Trønder-Avisa.Dette ble så kraftig imøtegått av de ansattes tillitsvalgte at antallet ble redusert til 59. Fabrikkledelsen vil mandag offentliggjøre at 59 av de fast ansatte blir permittert fra førstkommende onsdag og ut oktober, skriver avisen.- Hadde ledelsens forslag blitt gjennomført, ville sikkerheten ved fabrikken blitt satt i fare, sier klubbleder Svein Erik Veie til Trønder-Avisa.Fabrikkdirektør Amund Saxrud ønsker ikke å kommentere Veies utspill, men bekrefter at det blir permitteringer. Han liker dårlig at mediene spekulerer i antallet som skal permitteres.- Medienes spekulasjoner i antall vise lite respekt for ansatte i den situasjonen disse befinner seg i nå. Uansett antall permitterte er det alvorlig for dem som berøres. Det må være unødvendig å spekulere i antallet, sier Saxrud.Klubbleder Svein Erik Veie sier ansatte forstår nødvendigheten av tiltak, men at stemningen samtidig er preget av frustrasjon.- Det blir ikke aktuelt for ansatte å jobbe overtid i forbindelse med vedlikehold mens det er permitteringer, sier han. (©NTB)