Oljeknøtt med krakk og oljeknøtt til topps på børsen

Hovedindeksen ved Oslo Børs faller fra start torsdag og for de aller fleste lokomotivene fortsetter nedturen fra i går. For et knippe aksjer er det imidertid en meget god dag så langt. Her er de som går mot strømmen - og de som virkelig får svi.

Plattform - Foto: Scanpix
Børs
Oslo Børs faller fra start torsdag, og OSEBX er i skrivende stund ned 0,78 prosent til 344,99. Dermed fortsetter fallet fra onsdag.
Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 938 millioner kroner.Bridge Energy, Norse Energy og Sevan Marine er blant aksjene i fokus så langt torsdag. Førstnevnte stiger på kjøp av felt, Norse er børsrtaper så langt, mens Sevan fremdeles ikke handles i påvente av melding fra selskapet om en eventuell konkurs. Wall Street falt tilbake onsdag nervøs dag på børsene i Asia-regionenStatoil faller 0,32 prosent til 122,90 kroner mens Yara International er ned 1,41 prosent og REC er opp 0,26 prosent. Sistnevnte falt over 12 prosent onsdag. deler av et nytt felt,Yara International, Statoil og Seadrill er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen forsiktig opp etter smell onsdagMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Så langt i år er hovedindeksen ned 21,54 prosent. Det siste året er fallet på 9,51 prosent. etter at markedene hadde innledet dagen med noe oppgang. Etter hvert tok imidlertid Hellas-frykten igjen over og til slutt hadde Dow Jones falt med 1,61 prosent til 11.010,90 poeng. S&P 500 endte ned 2,07 prosent til 1.151,06.Dermed ble det også en torsdag. Flere av indeksen endte ned mens Nikkei 225 hevet seg 0,99 prosent. Det meste av oppgangen kom helt på tampen av handelsdagen.- Vi åpner ned i dag, og sannsynligvis mer enn resten av Europa gitt fallet i råvarepriser. Råvareaksjer er svake i Asia i dag, sier en aksjestrateg som TDN Finans har snakket med torsdag morgen.Han tror imidlertid den tyske nasjonalforsamlingen vil godkjenne forslaget om en utvidelse av det europeiske stabiliseringsfondet og sier dette kan snu sentimentet på børsen.- Det har vært tegn den seneste tiden om at markedet øyner håp om en løsning av gjeldsproblemet og får økt tiltro til politisk handling. Godkjennelse fra Tyskland vil ikke akkurat svekke denne troen, sier strategen.Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå blant annet nevnte Norse Energy, som er ned 29,41 prosent til 0,12 kroner. GC Rieber Shipping faller 8,57 prosent til 32 kroner.Norse Energy sendte ut en melding tidlig torsdag der det gikk frem at man ennå ikke har fått på plass en løsning for å refinansiere selskapet. Dialogen fortsetter imidlertid både med aksjonærer og obligasjonseiere og det vil bli informert om enhver utvikling i saken så fort som mulig.Blant annet diskuteres en rettet emisjon i kombinasjon med konvertering av gjeld til aksjer.Også BWG Homes, Aker Philadelphia Shipyard, Northern Offshore, Rocksource, Kongsberg Gruppen og Questerre er høyt oppe på taperlisten så langt.Blant de få aksjene som stiger akkurat nå finner man blant annet Green Reefers, som er opp 21,15 prosent til 0,63 kroner, og Bridge Energy, som stiger 9,75 prosent til 9 kroner.Sistnevnte meldte i morgentimene torsdag at de har kjøpte som vil økte deres samlede produksjon av olje.Oljeprisen stiger forsiktig torsdag morgen, etter at oljen gikk på en skikkelig smell onsdag. På noen få timer dalte prisen per fat brentolje med over 4 dollar.Brent for levering i november omsettes torsdag morgen for 103,90 dollar, opp 0,09 prosent inneværende døgn. WTI-oljen er opp 0,17 prosent til 81,35 dollar per fat.Da Oslo Børs stengte onsdag ble nordsjøoljen omsatt for rundt 106,20 dollar per fat. Oljeprisen ligger nå an til sitt største kvartalvise fall siden 2008.Torsdag er det ferske tall fra Kina som blant er i fokus. Eksperter i landet tror veksten i BNP kan falle til 5 prosent de neste årene.- Vi handler fra nyhetsoverskrift til nyhetsoverskrift, og det gjelder alle markeder, ikke bare oljemarkedet. Prisdifferansen mellom WTI- og Brent-olje reduseres noe, og det kan være en indikasjon på en viss lettelse i bekymringene for tilbudssiden fra Midtøsten, sier Michael McCarthy, sjef for markedsstrategi i CMC Markets Asia Pacific i Sydney, til Bloomberg.Det amerikanske energidepartementet meldte onsdag at råoljelagrene i USA steg med 1,9 millioner fat i forrige uke. Dette var den første lagerbyggingen på fire uker. Samtidig steg bensinlagrene med 791.000 fat.Samtidig har Morgan Stanley redusert sin prisprognose for Brent-kontrakten til 100 dollar pr fat fra 130 dollar pr fat for 2012, som følge av redusert etterspørsel og økt Opec-produksjon.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .