I kjølvannet avmandag morgen, starter Oslo Børs uken med nedgang.Etter en drøy halvtimes handel står hovedindeksen i 361,33, ned 1,56 prosent. Det er hittil omsatt verdipapirer for 412 millioner kroner.Oljeprisen svekker seg markert. I øyeblikket omsettes Brent-oljen med levering i november for 111,96 dollar fatet, ned 0,23 prosent. WTI-oljen faller 1,02 prosent til 87,06 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 112,89 dollar fatet ved børsslutt fredag.Statoil faller 0,86 prosent til 126,30 kroner. Eitzen Maritime Services er dagens hittil største vinner, etter at selskapet fredag meldte at selskapet har , på vegne av eierne av to obligasjonslån, om konvertering til aksjekapital samt et nytt lån.Ifølge meldingen jobber selskapet også med andre alternativer. En potensiell investor gjennomfører en "due diligence" av selskapet for et mulig bud.Aksjen stiger 23,46 prosent til 1,00 kroner. Algeta er den eneste av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs som stiger mandag morgen, og aksjen løfter seg 2,28 prosent til 201,50 kroner.Selskapet skal senere denne uken av fase III-studien av kreftmedisinen Alpharadin, og det vil da blir klart om Algeta sitter på en blockbuster.Det er hittil i dag omsatt Algeta-aksjer for 21 millioner kroner. Hurtigruten-aksjen stiger 0,60 prosent til 3,38 kroner på rød Oslo Børs, etter at skroget på rederiets skip etter brannen i Valderøyfjorden utenfor Ålesund torsdag.Selskapet det brannrammede hurtigruteskipet for last.Mandag morgen ble det kjent at også et annet av Hurtigrutens skip, "Nordnorge", etter at det krasjet natt til søndag.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten). REC har fått en kroner etter at selskapet har godtatt å terminere en langsiktig waferkontrakt.Kompensasjonen vil bli bokført i tredje kvartal.REC-aksjen faller 3,50 prosent til 6,88 kroner på Oslo Børs mandag morgen. Sevan Drillings meldte i forrige uke at boreriggen Sevan Driller måtte repareres etter at armen på et ROV-fartøy - en fjernstyrt undervannsfarkost - hadde brukket og satt seg fast i deler av utblåsningsventilen. .Riggen var fredag tilbake i normal drift.Aksjen faller 1,60 prosent til 3,69 kroner. Telenor for å hente inn et beløp som tilsvarer rundt 9,4 milliarder kroner til sitt indiske datterselskap Uninor.Telenor eier 67,25 prosent av Uninor.Telenor-aksjen faller 0,97 prosent til 86,70 kroner. Datterselskap av TTS Group, TTS Energy, har med EDC Egyptian Drilling Company.Avtalen omfatter levering av rørhåndteringssystemer, og har en verdi på 4,4 millioner dollar, tilsvarende 24,8 millioner kroner.TTS-aksjen er mandag morgen uendret på 9,45 kroner. Opera for en ikke-kjent sum.Det er ikke kjent hvilken omsetning selskapet har eller hvor mange ansatte som jobber der.Opera-aksjen faller 1,17 prosent til 25,40 kroner. Nesten alle de mest omsatte aksjene på Oslo Børs faller mandag morgen. Yara er ned 1,51 prosent, mens DnB NOR svekker seg hele 3,52 prosent.Seadrill faller 1,17 prosent og Norsk Hydro er ned 2,24 prosent. Subsea 7, PGS og TGS er ned henholdsvis 1,73, 2,67 og 3,17 prosent.Høyt oppe på taperlisten finner vi Questerre og The Scottish Salmon Company, mens Transeuro Energy og Wenteorth Resources er blant aksjene som stiger mest.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og