Onsdag ettermiddag ble det kjent at den amerikanske sentralbanken vil holde styringsrenten uendret på 0-0,25 prosent. Det var som ventet og varslet. Det kommer den også til å være langt inn i 2013, skal vi tro sentralbanksjef Ben Bernanke.I løpet av gårsdagen falt Dow Jones 2,49 prosent. Torsdag fortsetter elendighetene på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 350, 04 poeng, ned 3,67 prosent.
-Markedene falt etter Feds beslutning. Jeg tror Feds tiltak var omtrent som ventet, men markedet hadde steget på dette i forkant. Mange markedsaktører erkjenner nok nå at Fed har lite tørt krutt igjen på lager, og at finanspolitikken derfor må ta ansvaret. Men det er langt fra sikkert at man blir enige om å stramme markert mindre inn på budsjettene neste år, sier Erlend Lødemel, sjeføkonom i Arctic Securities, til HegnarOnline.-Kinesisk flash PMI falt litt i september, og indikerer at veksten i den viktigste av de fremvoksende økonomiene bare er moderat. Det veier nok også litt på børsene, sier sjeføkonomen.-Utviklingen fremover er svært usikker og i stor grad avhengig av utviklingen i den europeiske gjeldskrisen. Jeg tror det endelige utfallet blir at landene med de sterkeste finansene vil komme til at den beste løsningen er å gi sin fulle støtte til PIIGS-landene. Men dette vil neppe bli endelig avklart med det første, sier Lødemel.-Ja, det ser slik ut, avslutter Lødemel.