Spennende innsidekjøp i Fara

Flere spennende innsidekjøp i Fara sender aksjen inn i Finansavisens innsideportefølje.

Adm dir i Fara, Ørjan Kirkejord (t.v.) og styreleder Jan P. Grimnes Foto: Coxit
Børs

Finansavisens innsideportefølje steg 8,68 prosent sist uke. Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 5,43 prosent.Vi minner igjen om at porteføljen fryses hver fredag klokken 12.Dermed er innsiden igjen forran markedet. Hittil i år er Innsideporteføljen ned 14,3 prosent, mot børsens 15,2 prosent.Tre av fem slått av markedetDen kraftige oppgangen i Innsideporteføljen var bredt basert. To av aksjene steg like som børsen, de tre siste steg dobbelt så mye. RCCL, Norske Skog og Noreco steg mellom 10,3 og 11,7 prosent, mens Atea og Aker steg henholdsvis 5,1 og 5,6 prosentDenne uken ryker Norske Skog og Atea ut, til fordel for Siem Offshore og Fara.I Siem Offshore, kjøpte tax manager Arne Andersen for vel 400.000 kroner. Andersen hadde ikke aksjer i Siem Offshore fra før.I IT-selskapet Fara har sentrale personer kjøpt for millionbeløp samtidig som eksponeringen mot selskapet har økt betydelig.Atea ble tatt inn som en delvis nødløsning etter at flere aksjer ramlet ut av porteføljen som følge av stop loss-regelen i første halvdel av august. Og det var også stop loss i en annen aksje som var avgjørende for at Norske Skog ble tatt inn for en måned siden.

Nyheter
Børs