Aksjemarkedet i USA har fått en relativt sprek start på uken, og en snau halvtime etter at handelen startet er Dow Jones opp 0,77 prosent til 10.854,16 poeng.Oppgangen for S&P 500 er så langt på 0,35 prosent til 1.140,39 mens Nasdaq er den eneste av de viktigste indeksen som faller - ned 0,29 prosent til 2.476,04.Det var ventet at Wall Street ville åpne opp mandag i kjølvannet av spekulasjoner om at Den europeiske sentralbanken (ESB) vurderer ekstraordinære tiltak, blant annet et overraskende rentekutt og obligasjonskjøp.- ESB forplikter seg aldri på forhånd, og rentekutt kan ikke utelukkes. Det avhenger alt sammen av utviklingen fremover, skal ESB-rådsmedlem Lorenzo Bini Smaghi ha sagt søndag til Market News International.Bred oppgang blant finansaksjene i Europa mandag fører også til at de amerikanske bankene stiger noe fra start. Bank of America er opp 0,95 prosent mens JPMorgan Chase & Co. stiger 2,20 prosent.Mandag er det i all hovedsak statistikk for salget av nye boliger som man bør få med seg av makrotall fra USA.- Med nyboligsalget som den eneste viktige makronyheten venter vi at markedet fortsatt er volatilt, drevet av rykter og spekulasjoner angående den greske krisen, sier Ben Critchley, trader ved IG Index, i følge MarketWatch.