Det er en meget sterk dag på flere av de store børsene i Asia i kjølvannet av mini-rallyet på Wall Street mandag kveld. Børsene tar seg dermed opp fra de laveste nivåene på 16 måneder.Den amerikanske finansministeren Timothy F. Geithner tror europeiske myndigheter vil bruke mer kraft for å løse krisen i regionen.Ved 06:30-tiden er Nikkei-indeksen i Japan opp 1,9 prosent og Kospi-indeksen i Sør-Korea opp 3,8 prosent. Jakarta-børsen i Indonesia stiger hele 4,3 prosent. Hang Seng i Hong Kong løftes 2,6 prosent.I Kina går det imidlertid roligere for seg. Det stiger Shanghai Composite-indeksen bare 0,3 prosent.Rundt 14 aksjer stiger for hver som faller blant aksjene som inngår i MSCIs Asia Pacific-indeks. Mandag endte indeksen på det laveste nivået siden mai 2010.Råvareprisene stiger også. Eksempelvis stiger prisen på kobber én prosent i London og oljeprisen steg 2,2 prosent til 81,97 dollar i New York mandag kveld.Gullprisen har falt kraftig i løpet av de siste dagene, men er nå opp 1,1 prosent til 1.643 dollar per unse. På én uke er gullprisen ned ni prosent. Sølvprisen har stupt over 20 prosent.FTSE 100-futures stiger 1,9 prosent, melder Bloomberg.