Strateg: Volatilitet gir muligheter

Når markedssentimentet går fra positivt til negativt, ville det perfekte for markedsaktører å grunnleggende innta (og bygge opp) shortposisjoner med ulike horisonter, mener strateg i CMC Markets, Ole Arntzen.

Fasaden på Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

CMC Markets hadde i august en omsetning på 20 milliarder kroner. Det er på høyde med "all-time-high" fra februar i år.56 prosent av omsetningen var i globale aksjeindekser.- De store kursbevegelsene er drømmesituasjonen for traderene, mens markedstrenden blir grusom for de mer langsiktige uten stop-loss, sier strateg i CMC Markets, Ole Arntzen, i en kommentar.Når markedssentimentet går fra positivt til negativt, mener han at det perfekte for markedsaktører vil være å grunnleggende innta (og bygge opp) shortposisjoner med ulike horisonter.- For august vant shorthandlerene stort i aksjerelaterte instrumenter. Nøkkelen hos de beste i klassen er disiplin av investeringsstrategi inkludert stop-loss for større uventet oppgang. Langsiktige investorer med longposisjoner i aksjemarkedet kan belage seg på og eventuelt måtte bli sittende låst i lengre tid. For de fleste ser aksjemarkedene tyngre ut til oppsiden enn nedsiden de neste ukene, påpeker han.

Nyheter
Børs