Oslo Børs holdt seg i rødt onsdagen gjennom, og endte til slutt børsdagen ned 0,95 prosent til 363,39.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 3,97 milliarder kroner.Den siste uken har OBX steget 1,43 prosent, og den siste måenden er indeksen opp 3,95 prosent. Nedgangen hittil i år er på 15,93 prosent.På Oslo Børs falt Statoil tilbake og Yara dundret ned, mens REC og Telenor gikk motstrøms og steg.
Renten uendret i Norge - hva med USA?Kraftig oljelagerfall de amerikanske råoljelagrene falt med 7,3 millioner fat bekreftet onsdag olje- og gassfunn i Sergipe-Alagoas-bassengetStatoil falt tilbake 1,08 prosent til 127,60 kroner.Yara dundret ned Yara ut av sin anbefalte porteføljeCruiseselskap falt tilbakeRøkke-selskap opp på låne-overtagelseDNO steg på betalingsnyttSolglimt for REC?Ser mindre oppside i Telenor Citi kutter kursmålene på selskaper innen telekomLaksegigant stegRieber GC økte i Rieber Shipping har kjøpt 641.700 aksjer i GC Rieber ShippingPositive makrotall fra USA Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
Norges Bank holdt som ventet renten uendret på sitt møte onsdag, og mange markedsaktører, også Europa, ser mot den amerikanske sentralbanken (Fed) som avslutter sitt to dager lange rentemøte onsdag, med rentebeskjed klokken 20:15 norsk tid.- Det som er konsensus i markedet nå er at sentralbanken skal forlenge løpetiden, kalt "operational twist", på obligasjonene i sin portefølje, sa sjefstrateg Erica Blomgren i SEB ti TDN Finans.Stemningen på Wall Street var blandet ved børsslutt med Dow Jones ned 0,39 prosent og Nasdaq opp 0,22 prosent.Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) viste onsdag at til 339 millioner fat i uken frem til 16. september.Det var på forhånd ventet at oljelagrene ville falle med 1,3 millioner fat olje.Et fat brent-olje med november-levering omsattes ved børsslutt for 112 dollar, opp 1,37 prosent. Mens WTI-oljen steg 0,67 prosent til 87,51 dollar fatet.Den brasilianske oljegiganten, Petrobas, .Amerikanske gjødselaksjer, særlig CF Industries, falt tirsdag. Bloomberg News melder at fallet i USA kan ha kommet som følge av at høye maispriser kan føre til lavere lønnsomhet i kjøttbransjen og nye spørsmål om subsidier og krav om biodrivstoff i USA.Analytikere slet likevel med å forklare dagens nedgang.- Det høres merkelig ut. Hvis det var grunn ville jo maisprisen ha falt, men den endte jo opp 0,3 prosent, sier en analytiker til TDN Finans.Per 19. september tok Analytiker Kristian Tunaal i DnB NOR Markets i Dine Penger.Yara endte ned 5,63 prosent til 268 kroner. Aksjen ble også dagens mest omsatte, med en omsetning på 862 millioner kroner.Royal Caribbean Cruises falt tilbake 3,47 prosent til 141,80 kroner.På dagens taperliste endte Eitzen Maritime Services ned 22,85 prosent, etterfulgt av Aker Flaoting Production ned 19,73 prosent.Aker BioMarine har inngått en avtale med Innovasjon Norge om å overta deres lån til Krillsea Group, opplyses det i en melding onsdag.Lånet er på 105 millioner kroner, i tillegg til påløpte, ikke betalte renter på cirka 3,6 millioner kroner.Aker BioMarine endte nesten på topp på dagens vinnerliste, opp 7,8 prosent til 1,58 kroner, kun slått av Scanarc som endte opp 10 prosent til 1,87 kroner. Den ble imidlertid kun omsatt ved to handler.Videre steg Kverneland, AGR Group og 24Seven Technology Group henholdsvis 6,71, 5,2 og 4,65 prosent.DNO International meldte onsdag morgen at de har mottatt sin andre betaling for oljeeksport i Kurdistan.Selskapet fikk betalt 60 millioner dollar i forskudd et ikke-spesifisert volum i påvente av godkjenning av oljeloven.Aksjen endte opp 0,55 prosent til 5,48 kroner.Den norske meglergiganten DnB NOR Markets melder onsdag at de gjenopptar dekning av REC med en kjøps-anbefaling samt et kursmål på 11 kroner pr aksje.Dermed mener meglerhuset at aksjen har en potensiell oppside på nærmere 60 prosent.REC steg 0,74 prosent til 6,80 kroner. med i snitt 12 prosent. Kursmålet på Telenor-aksjen blir senket fra 105 til 101 kroner, melder TDN Finans.- Telenor har en overlegen vekstprofil drevet av en av de høyeste eksponeringene mot voksende markeder i sektoren. (..) India og VimpelCom er fortsatt investorenes nøkkelbekymring, hvor vi argumenterer med at markedet priser inn i et worst case-scenario, hvor vi ser oppsiderisiko, skriver meglerhuset i en oppdatering.Telenor endte likevel opp 0,96 prosent til 89,25 kroner.Til tross for at også meglerhuset Arctic onsdag nedjusterte sine lakseprisestimater ytterligere, dagen etter at Nordea Markets gjorde det samme, steg laksegiganten Marine Harvest 1,95 prosent til 3,02 kroner.Også Cermaq endte opp 1,23 prosent.GC Rieber AS .Etter transaksjonen eier GC Rieber AS 23.749.810 aksjer i GC Rieber Shipping, som utgjør 54,21 prosent. Aksjen endte uendret.Statistikk fra amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort onsdag, viser at salget av brukte boliger i USA steg 7,7 prosent i august til en sesongjustert årstakt på 5,03 millioner boliger.Dette er den høyeste registrerte veksten siden mars.Videre steg antall boliglånssøknader med 0,6 prosent i uken frem til 16. september melder den amerikanske boligforeningen, MBA.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og