USA-futures peker ned, skal Oslo Børs samme vei?

De største børsene i Asia faller tirsdag morgen, og amerikanske futures drar ned. Se hvilke faktorer som vil påvirke Oslo Børs her.

Trader på Wall Street - Foto: AP
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk mandag ned 4,48 prosent før den sluttet på 353,06 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,2 milliarder kroner.Det betyr at nedgangen på Oslo Børs hittil i år er på nesten 20 prosent. Store selskap som Telenor, Yara og DnB NOR falt henholdsvis 2,65 prosent, 1,70 prosent og 5,05 prosent.- Vi kan gjerne få ti-tyve år med fallende eller flate aksjemarkeder i den vestlige verden, sier Jan L. Andreassen, sjeføkonom i Terra Markets, til Finansavisen.- Styr unna aksjer, sier Andreassen.Statoil falt 5,13 prosent. Les hele børskommentaren her.Wall Street futures peker ned Det var ingen handel på Wall Street mandag på grunn av markeringen av Labor Day. Dermed fikk ikke amerikanerne med seg den kraftige nedturen i Europa mandag.Det gir seg utslag i futures-handelen, hvor S&P 500-futures er ned 2,8 prosent til 1.136. Nasdaq 100-futures faller 2,4 prosent til 2.112,50, mens Dow Jones-futures er ned to prosent til 10.987. Det tilsvarer 221 punkter.Følg fututres-handelen her.De største i Asia trekker ned Frykt for gjeldssituasjonen i Europa legger fortsatt en klam hånd over verdens børser. Tirsdag morgen faller alle de største børsene i Asia. Banksektoren leder an.Nikkei-indeksen i Japan er ned 2,04 prosent, mens den bredere Topix-indeksen ramler 1,77 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 1,13 prosent, mens Kospi i Sør-Korea ramler 1,41 prosent. Shanghai Composite nøyer seg med et fall på 0,32 prosent. I Australia er S&P/ASX 200 ned 1,26 prosent.- Det er et nytt markedsopprør, sier Nader Naeimi i Sydney-baserte AMP Capital Investors Ltd til Bloomberg. Naeimi mener volatiliteten vil fortsette å være høy helt til det kommer en avklaring rundt Europas evne til å komme frem til varige løsninger.OljeprisenNå omsettes et fat Brent-olje med oktober-levering for 110,20 dollar fatet, opp 0,11 prosent. Det er 58 cent mindre enn ved børsslutt mandag. Da gikk et fat brent-olje med oktober-levering for 110,78 dollar.Prisen på gull når ny "high"Bjørnar Tonhaugen, seniorråvare-analytiker hos Nordea Markets, mener gull både er billig og dyrt.- I nominelle priser er gull nær en topp, vurdert i realpriser er vi fortsatt et stykke under toppen og målt mot ulike råvarer og aksjer så blir bildet mye mer blandet, sier Tonhaugen til Finansavisen.Målt mot olje er gull derimot direkte billig, mener Tonhaugen.Reuters melder at prisen pr unse gull nå er oppe i 1.923 dollar på videre gjeldsuro i Europa. Det er all time high.Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned:- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,3 prosent i dag, til 352 poeng. USA børsene holdt stengt i går (Labor Day). Investorene sendte verdens aksjemarkeder kraftig ned i går. Når det er sagt, nedgangen kom på svært beskjedne volumer. Normalt sett er det et styrketegn. Økt bekymring for europeisk statsgjeld var hovedårsaken til børsfallet. USA børsene åpner i dag etter å ha holdt stengt i går. Slik det ser ut nå kommer indeksene til å falle tilsvarende børsfallet i Europa i går. Dagens viktigste nøkkeltall, slik vi ser det, er ISM Service Indeksen fra USA som slippes kl 16.00.Dette skjer i dag:Australia: Rentebeskjed 06:30SSB: Kollektivtransport med buss, båt og bane 10:00SSB: Bygging i strandsonen 10:00SSB: Ledige stillinger 10:00SSBmagasinet: Import og eksport fra KinaØMU: Revidert BNP for andre kvartal 11:00Tyskland: Industriordre for juli 12:00USA: ISM-tjenester for august kl 16:00Norges Bank: Sentralbanksjef Øystein Olsen holder foredrag i regi av Shippingklubben kl 11:30Kilder: TDN Finans og SSB

Nyheter
Børs