Til tross for solskinn og flott høstvær i hovedstaden er stemningen mer dyster på Oslo Børs. Pilene har pekt ned siden åpningen onsdag, og ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,55 prosent til 364,87.Det er hittil omsatt aksjer og verdipapirer for 1,53 milliarder kroner.Det var blandet stemning på Wall Street tirsdag, og de asiatiske børsene fikk en liten opptur onsdag morgen etter to dager med fall. Eurouroen fortsetter imidlertid, selv om Angela Merkel får den nye krisepakken til Hellas godkjent av Forbundsdagen.Striden om hjelp til euroland i krise slår sprekker i regjeringskoalisjonen i Tyskland.Analytikerne i Nordea mener de økonomiske utsiktene i Europa og USA er så elendige at Norges Bank bør sette ned renten.Sjeføkonom i Sparebank 1 Gruppen, Elisabeth Holvik, sier til HegnarKvinner at Norges Bank og vil trolig signalisere at renten vil bli holdt lav svært lenge om det ikke skulle skje et mirakuløst oppsving i verdensøkonomien.Oljeprisen er så vidt opp onsdag formiddag. Et fat Brent-olje med november-levering omsettes nå for 110,69 dollar, opp 0,13 prosent. Mens WTI-oljen er ned 0,33 prosent til 86,61 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 110,90 dollar fatet.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 2,6 millioner fat i forrige uke til 346,7 millioner fat. Samtidig steg bensinlagrene med 0,1 millioner fat til 212,8 millioner fat mens lagrene for destilater var opp 0,1 millioner fat.Onsdag ettermiddag, kl.16.30 norsk tid, kommer tallene fra det amerikanske energidepartementet DOE.Amerikanske gjødselaksjer falt markert tirsdag, ledet av nitrogenselskapet CF Industries som endte ned 6,5 prosent.Bloomberg forklarer ifølge TDN Finans fallet med at Dahlman Rose & Co i et notat skrev at de høye maisprisene truer lønnsomheten i kjøttbransjen, samt at det skaper press på loven om innblanding av etanol i drivstoff.Yara er ved lunsjtider Oslo Børs mest omsatte aksje med en omsetning på 419 millioner kroner, og faller markert ned 3,8 prosent til 273,30 kroner.Også Seadrill, Norsk Hydro og cruiseselskapet RCL er ned henholdsvis 0,48,1,06 og1,15 prosent.Den norske meglergiganten DnB NOR Markets melder onsdag at de samt et kursmål på 11 kroner pr aksje.Dermed mener meglerhuset at aksjen har en potensiell oppside på nærmere 60 prosent. REC prosent til kroner.Markedet svarer med å sende solselskapet opp 6,81 prosent, som gjør aksjen til nummer to på dagens hittile vinnerliste, kun Navamedic stiger mer med en oppgang på 10,81 prosent.Også det Øystein Stray Spetalen-deleide selskapet Standard Drilling er opp 6,51 prosent.Aker BioMarine har inngått en avtale med Innovasjon Norge om å , opplyses det i en melding.Lånet er på 105 millioner kroner, i tillegg til påløpte, ikke betalte renter på cirka 3,6 millioner kroner.Aker Biomarine stiger 5,64 prosent til 1,49 kroner. stiger 2,01 prosent til 5,56 kroner på nyheten om at oljeselskapet har sikret seg betaling nummer to fra sin oljeeksport i Irak.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og