Analytiker: Tre grunner til at Oslo Børs vil stige

Analytiker Christian Frengstad Bjerknes sier til HegnarOnline at vi kan oppleve svingninger i aksjemarkedet. Han er likevel optimist, og trekker frem tre momenter som kan løfte børsen.

Christian Bjerknes.
Børs

August og september var elendige måneder på Oslo Børs. 4. oktober så vi derimot en foreløpig bunn, da hovedindeksen sluttet på 323,94 poeng. Siden den tid har pilen pekt opp.Les også: Analysesjef spår opptur på Oslo BørsChristian Frengstad Bjerknes, analytiker i SpareBank 1 Markets, sier til HegnarOnline at vi kan oppleve svingninger i aksjemarkedet. Han understreker derimot at han ser lyst på fremtiden.Les også: Spetalen: Milliarder av kroner vil blåses bort- Det er naturligvis en risiko for at Oslo Børs kan korrigere ned igjen, spesielt med usikkerheten knyttet til dagens ekstraordinære møte i eurosonen. På lengre sikt synes vi imidlertid at risikoen ligger på oppsiden, sier Frengstad Bjerknes til HegnarOnline.Les også: Stig Myrseth: Dette blir en skjebneukeAnalytikeren trekker frem tre faktorer når han underbygger sin vurdering av Oslo Børs:1. Våre analyser tilsier vekst under trend, men ingen resesjon samlet sett i OECD. Usikkerheten er størst i eurosonen, ikke minst knyttet til de politiske beslutningene. Utviklingen i USA har stort sett vært positiv den siste tiden, selv om listen for positive overraskelser ligger lavt som følge av lave forventninger. Det forventes at Kina fortsatt vil levere god, men noe avtagende vekst.2. Bottom-up analyser gjort sammen med våre selskapsanalytikere indikerer fortsatt vekst i inntjeningen på Oslo Børs. Analyser på oljemarkedet tilsier at oljeprisen vil holde seg omkring 100 dollar i 2012. Dersom man unngår store endringer internasjonalt, for eksempel gjennom en eskalering av krisen i eurosonen, tilsier det at Oslo Børs skal videre opp.3. Verdsettelsen er lav, og høy risikopremie gjør at vi anser Oslo Børs som en attraktiv investering for de som har mulighet til å sitte gjennom usikkerheten som preger markedet.

Nyheter
Børs