Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Tall fra selskaper som Telenor og REC vil prege Oslo Børs onsdag. EUs toppmøte med finansministrene ble imidlertid avlyst.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Børs

Oslo Børs ned tirsdag Stemningen svingte mye på Oslo Børs tirsdag. Markedet venter på utfallet av EU-toppmøtet onsdag, da europeiske ledere skal holde sitt andre toppmøte på fire dager i et forsøk på å komme frem til en løsning på gjeldskrisen. Nyheten om at onsdagens møtet mellom finansministrene i EU, også kjent som Ecofin, er avlyst, sendte børsen umiddelbart markert ned. Noe av nedgangen ble hentet inn igjen før stengetid.Hovedindeksen på Oslo Børs endte til slutt ned 0,87 prosent til 381,98, og det ble omsatt aksjer for 5,55 milliarder kroner.Markant fall i USA De amerikanske børsene opplevde en meget svak sluttspurt tirsdag . Kraftig fall i consumer confidence bidro til at Dow Jones endte ned 1,7 prosent til 11.706,62, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 2,0 prosent til 1.229,05. De tre foregående dagene har S&P 500 steget 3,7 prosent.Teknologitunge Nasdaq kunne vise til et fall på 2,3 prosent til 2.638,42. Amazon falt 4,4 prosent.REC-konkurrent First Solar stupte hele 25,3 prosent til 43,27 dollar. Det var det største fallet siden børsnoteringen i november 2006. Bakgrunnen var at toppsjefen Rob Gillette gikk på dagen, uten nærmere begrunnelse. Styreleder og gründer Mike Ahearn tar over stillingen inntil videre.Slik gikk det med de norske aksjenePositive toner i Asia De fleste børsene i Asia stiger. I Japan endte Nikkei 225-indeksen og den bredere Topix-indeksen ned 0,2 prosent. Hang Seng-indeksen i Hong Kong klatrer 0,55 prosent, Shanghai Composite er opp 1,28 prosent ,mens Taiex-indeksen i Taiwan kan vise til en oppgang på 0,60 prosent.Oljeprisen over 111 dollar Oljeprisen krabber oppover. Nå handles Brent-olje med desember-levering for 111,33 dollar, mens prisen var 110,49 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.Tror Oslo Børs åpner ned Netfonds Bank tror hovedindeksen på Oslo Børs åpner ned 0,2 prosent i dag, til 381,2- S&P500 falt 0,8 prosent etter at Europa stengte tirsdag. Det viktige EU-toppmøte ble utsatt i går. Når det er sagt, vi mener det ikke er svært alvorlig så lenge de blir ferdig før den 4 november. Den 4. møtes G20 og da må løsninger være på plass. De asiatiske børsene har ikke reagert nevneverdig på hendelsene i Europa i går. Vi venter derfor at åpningsminuttene i dag blir relativt rolige. Det slippes to viktige nøkkeltall fra USA i dag; Durable Goods (14:30) og New Home Sales (16:00), skriver Netfonds Bank.Voldsomt tallslipp Mange selskaper har allerede lagt frem tall:

    Telenor har lagt frem bedre tall enn ventetREC tar store nedskrivninger og legger ned norske fabrikkerStorebrand taper mindre enn ventetStatoil Fuel & Retail skuffer
For øvrig har også Badger Explorer , Sparebanken Vest gg Kongsberg Gruppen lagt frem tall. Amerikanske Amazon stupte 12 prosent i etterhandelen i USADette skjer i dag:Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities er dagens gjest i TV-sendingen med Trygve Hegnar klokken 16:00.Kilder: TDN Finans, SSB og Oslo Børs

Nyheter
Børs