Positive toner i Asia

Kinas statsminister Wen Jiabao bidrar til optimisme på Asia-børsene.

Kvinne smiler ved børsen i Sør-Korea - Foto: AP
Børs

Tirsdag ble det kjent at dagens mye omtalte møte mellom finansministrene i EU, kjent som Ecofin, blir avlyst. Selve EU-toppmøtet vil likevel holdes som planlagt.Nyheten bidro til usikkerhet på Wall Street. Dow Jones endte ned 1,7 prosent til 11.706,62, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 2,0 prosent til 1.229,05. De tre foregående dagene har S&P 500 steget 3,7 prosent.Mange fryktet børsfall i Asia, men Kinas statsminister Wen Jiabao har ifølge Bloomberg kommet med klare signaler på at han ønsker å lette på pengepolitikken for å unngå en hard landing. Det bidro til optimisme.I Japan er både Nikkei 225-indeksen og den bredere Topix-indeksen uforandret fra i går.Hang Seng-indeksen i Hong Kong klatrer 0,55 prosent, Shanghai Composite er opp 1,28 prosent mens Taiex-indeksen i Taiwan kan vise til en oppgang på 0,60 prosent.Her finner du børsene i Asia

Nyheter
Børs