REC stuper til dagsverste

REC stuper til under fem kroner etter å ha kommet med dårlige nyheter i form av kvartalsrapport og presentasjon.

Ole Enger i REC - Foto: Scanpix
Børs

REC faller kraftig på børsen igjen. Siste notering er 4,73 kroner, ned 10,2 prosent, noe som priser selskapet til 4,7 milliarder kroner.Markedet er slett ikke fornøyd med dagens kvartalstall og den påfølgende presentasjonen.REC tar nedskrivninger på 1,2 milliarder kroner og legger ned norske fabrikker Styret har vedtatt å legge ned fabrikker i Narvik, Glomfjord og på Herøya, noe som betyr at rundt 700 ansatte mister jobben.Solenergiselskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 759 millioner kroner i 3. kvartal 2011, mot minus 896 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 42 millioner kroner.REC ser ifølge Reuters for seg en konsolideringsprosess i solindustrien i løpet av et år eller to. Et svakt marked og fallende priser kan medføre at enkelte bedrifter i bransjen ikke overlever, tror REC.- Det er klart at slik situasjonen er nå så ser det ikke veldig bra ut, sier konsernsjef Ole Enger til nyhetsbyåetEnger kan ikke utelukke ytterligere nedstenginger i Norge.- Vi er i dag fokusert på å gjøre det best mulig å få det til å overleve, sier Enger.REC var mandag nede på all time low 4,16 kroner. Hittil i år har aksjen dundret ned 73 prosent.I dag er det omsatt REC-aksjer for 50 millioner kroner.Se RECs presentasjon her

Nyheter
Børs