Analytiker: - Kjøp Orkla

Analytiker Anita Huun i Handelsbanken Capital Markets mener verdien på Orkla øker som følge av salget av Bakers. Hun anbefaler kjøp av aksjen.

Publisert 17. nov. 2011 kl. 12.55
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 15.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord

Torsdag ble det kjent at Orkla selger Bakers til NorgesGruppen. Partene er enige om at kjøpesummen ikke skal offentliggjøres. Orkla vil bokføre et tap på rundt 170 millioner kroner som følge av salget. Analytiker Anita Huun i Handelsbanken Capital Markets mener det impliserer en pris nær 250 millioner kroner.Til tross for betydelig restrukturering de siste årene, har Bakers gått med underskudd i lengre tid. Tapet er på rundt 10-15 millioner kroner per kvartal. Meglerhuset mener at Orkla vil få økte marginer og bedret lønnsomhet som følge av at Bakers nå forsvinner ut av bøkene.Prisen på 250 millioner kroner blir betegnet som ok, gitt vanskelighetene Bakers har møtt.Prisen tilsvarer 0,25 kroner per Orkla-aksje. Hvis man anslår at Bakers har gitt et negativt EBITA-bidrag på 50 millioner kroenr i 2011, samt en implisitt verdivurdering av Brands-divisjonen på EB/EBITDA på åtte-ni-gangeren, vil man kunne legge til ytterligere 0,40-0,45 kroner per aksje.Teoretisk øker dagens melding verdien på Orkla med 0,25-0,70 kroner per aksje.Handelsbanken opprettholder sin kjøpsanbefaling og har et kursmål på 55 kroner.Orkla faller 1,4 prosent til 41,16 kroner.