Analytiker: Selg gull, kjøp Statoil

- Statoil er mye sikrere enn banken, sier kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities.

Publisert 18. nov. 2011 kl. 08.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 13.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 100 ord
Foto: First Securities

Spania solgte i går nye 10-årige statsobligasjoner for 3,56 milliarder euro, til en yield på rekordhøye 6,975 prosent.Samtidig får Statoil 3,15 prosent rente på et nytt 10-årig lån. Kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities legger ifølge DN merke til den store forskjellen i lånebetingelser.- Ja, det er nesten "unfair" å sammenligne Statoil med motparter som Italia, Hellas og Spania, sier han.Ringholm sier til avisen at Statoil er mye sikrere enn banken, og en mye sikrere låntager enn de fleste land.- Statoil er den trygge havnen i dag. Rådet får være å selge gullbarren og kjøpe Statoil-obligasjoner, sier han til DN.