- Norske Skog har fått bud på Hønefoss-fabrikk

Det skal ha kommet et bud på Norske Skogs fabrikk på Follum i Hønefoss på i underkant av 300 millioner kroner.

Publisert 17. nov. 2011 kl. 05.49
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 13.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
Norske Skog - Foto: Scanpix

Etter det avisa erfarer skal ikke ledelsen i Norske Skog ennå ha tatt stilling til budet, som skal ha kommet fra «en industriell» aktør.Både de tillitsvalgte ved Follum og den politiske ledelsen i Ringerike kommune har i lang tid uttrykt stor bekymring for framtida til de 350 ansatte ved fabrikken. Ringerike-ordfører Kjell B. Hansen skriver i et brev til ledelsen at en eventuell nedleggelse til føre til en dobling av arbeidsløsheten i kommunen. Hansen har også bedt regjeringen vurdere eventuelle tiltak.Norske Skog har i alt 15 papirmaskiner i Europa, åtte av dem ligger i Norge. Nylig uttalte konsernsjef Svein Ombudstvedt til E24 at det ikke er mulig å beholde åtte maskiner i Norge, noe som skapte stor bekymring blant Norske Skog-ansatte både på Hønefoss, i Skogn og i Halden. (©NTB)