SalMar og Lerøy får igjen levere laks til Russland

Den russiske veterinærtjenesten opphever midlertidige importbegrensninger overfor fire laksevirksomheter.

Publisert 22. nov. 2011 kl. 16.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 13.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
Oppdrettslaks Foto: Scanpix Bendiksby, Terje

Ifølge Mattilsynet får nå fire, midlertid utestengte virksomheter, igjen levere fisk til Russland.Blant dem finner vi H-107 Brandasund Fiskeforedling AS, som er 100 prosent eid av Sjøtroll AS der Lerøy Seafood sitter på 50,71 prosent av aksjene.Selskapet bleVidere får ST-423 Salmar Processing AS (datterselskap av lakseoppdretteren SalMar), SF-371 Slakteriet Brekke AS og H-111 Viking Fjord AS også opphevd importbegrensningene.For SalMar opphører importbegrensingen i dag, mens for de resterende tre opphører begrensningene fra 23. november.- Den russiske veterinærtjenesten vil, som følge av gjentatte brudd på russiske veterinære og sanitære regler, innføre forsterket laboratoriekontroll med varepartier fra de nevnte virksomhetene. Den forsterkede laboratoriekontrollen vil ha en varighet på to måneder, heter det i meldingen.