Sjeføkonom advarer: Det ser ikke bra ut

-Utgangspunktet for Europa er ikke bra. Det er skummelt å vente på en løsning, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen til HegnarOnline. Han utelukker ikke store problemer for viktige land som Spania og Italia.

Publisert 17. nov. 2011 kl. 14.07
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 13.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
Foto. Finansavisen

Spania har i dag solgt nye 10-årige statsobligasjoner for 3,56 milliarder euro. Det var lagt opp til å selge for maksimalt 4 milliarder euro som Spania i auksjonen.Det ga en rekordhøy yield på 6,975 prosent, opp fra 5,433 prosent ved forrige tilsvarende auksjon, i følge Bloomberg.Les også: Sjeføkonom Mork om rykter i markedet-Antall land som har mistet tilliten har steget betydelig. Problemene er forsterkende ved at bankene sliter med tap på sine eksponeringer. Bankene får snart problemer med sine lånekostnader, sier Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities, til HegnarOnline.-Utgangspunktet for Europa er ikke bra. Det er skummelt å vente på en løsning. Tyskerne er ikke villige til å stille mer opp, sier Andreassen.-Tror du noen europeiske land vil gå dukken som følge av de økonomiske problemene?-Det har allerede skjedd i Hellas. Det er også en fair mulighet for Spania og Italia, sier Andreassen.-Veien tilbake til en balansert økonomi er ikke så stor for Italia. Italia og Spania kan leve med dagens renter i lang tid ettersom de ikke skal refinansiere nå. Det er levelig, men det er ikke behagelig, sier Andreassen.-Hva tror du dette har å si for utviklingen på Oslo Børs?-Det vil jeg ikke si noe om nå, avslutter Andreassen.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 381,68 poeng, ned 1,21 prosent.