Blir disse aksjene Hermanruds nyttårsraketter?

First-strateg Peter Hermanrud har klokkertro på sine nyttårsraketter. Her er aksjene som er høyaktuelle for nyttårsporteføljen.

Peter Hermanrud. Foto: Scanpix

Peter Hermanrud i First Securities pleier hvert år rundt 20 desember å plukke ut sine nyttårsraketter. Strategen har to ulike teorier han da arbeider ut i fra, skriver Finansavisen.- Aksjene som har falt mest det inneværende år kan plukkes billig i slutten av året fordi investorer selger dem unna før året tar slutt- Aksjene som har steget mest det inneværende år vil få en pang-start på det nye åretDermed er det et knippe aksjer som absolutt skiller seg ut som mulige raketter.Aksjer som Camillo Eitzen (-98%), Sevan Marine (-96%), NorDiag (-92%), Seabird Exploration (-91%) og Rocksource (-91%) har alle falt kraftig og hører til i Hermanruds første kategori.Det norske (+217%), Golar LNG (+192%), Aker Philadelphia (+66%) og Navamedic (+81%)er de som har steget mest i 2011, og ligger dermed godt an til å bli blant First-strategens utvalgte.