Børsoppgangen fortsetter i Asia

Italiensk forslag sendere de asiatiske børsene videre opp mandag. Den siste ukens oppgang er den mest solide siden august 2007.

Trader i Asia - Foto: Scanpix

Børsene i Asia fortsetter mandag oppgangen fra forrige uke. Optimismen kommer etter at den italienske statsministeren Mario Monti introduserte et forslag til hvordan landet skal få bukt med gjeldsproblemene.Ifølge Market News International la Monti søndag kveld frem en tiltakspakke på 30 milliarder euro. Målet er å spare inn fire milliarder euro i 2012, 12 milliarder i 2013 og fire milliarder i 2012.Planene skal presenteres under et møte med EU-toppene i Roma mandag.- Alt peker i retning av at noe stort kommer ut av denne ukens møte. I begynnelsen av uken vil vi fortsette å se at risikoapetitten øker, sier Khoon Goh i ANZ National Bank til Bloomberg News.Samleindeksen MSCI Asia Pacific stiger 0,2 prosent. I forrige uke løftet indeksen seg hele 8 prosent.I Japan er Nikkei opp 0,51 prosent, mens den bredere Topix-indeksen løfter seg 0,53 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,26 prosent.Kospi i Sør-Korea løfter seg 0,41 prosent, mens S&P/ASX-indeksen i Australia er opp 0,78 prosent.Det største unntaket er Shanghai Composites i Kina, som faller 0,89 prosent mandag morgen. Nedgangen kommer etter at innkjøpssjefenes forventningsindeksene (PMI-indeksen for tjenester) svekket seg betydelig i november.Indeksen falt til 49,7 i november fra 57,7 i oktober.Oljeprisen stiger mandag morgen. Brent-oljen med levering i januar er opp 0,47 prosent til 110,46 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket handles for 101,39 dollar fatet, opp 0,43 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen