Dette vil påvirke Oslo Børs onsdag

Europeiske halmstrå og stigende oljepris kan komme til å påvirke Oslo Børs onsdag.

Nicolas Sarkozy og Angela Merkel – Foto: AP

Oslo Børs opp tirsdag Oslo Børs åpnet som ventet svakt tirsdag, etter meldingen om at kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's truer med å nedgradere kredittverdigheten til Tyskland, Frankrike og 13 andre euroland.Hovedindeksen hevet seg likevel utover dagen, og endte til slutt opp 0,65 prosent til 384,78. Det ble omsatt aksjer for 5,02 milliarder kroner.John Fredriksens Frontline steg hele 26,49 prosent til 25,50 kroner tirsdag, etter det ble klart at styret har godkjent en plan for restrukturering av selskapet.Blandet i USA Det var en positiv tirsdag på det amerikanske aksjemarkedet. Dow Jones steg 0,4 prosent til 12.150,13, mens S&P 500 klatret 0,1 prosent til 1.258,47. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte imidlertid ned 0,2 prosent til 2.649,56.Bloomberg viser til optimisme knyttet til gjeldskrisen i Europa. Håpet er at de europeiske lederne skal komme frem til en løsning med større omfang enn tidligere antatt. EUs stats- og regjeringssjefer møtes til toppmøte i Brussel fredag.Slik gikk det med de norske aksjeneSterke Asia børser onsdag Det er rally-tendenser og solid oppgang på børsene i Asia-regionen onsdag. Håp i forkant av toppmøtet i EU sender indeksene kraftig opp.Sørkoreanske won opplever onsdag oppgang sammenlignet med andre valutaer og prisen på kobber og på olje stiger.- Det er en forventning i markedet om at lederne i EU vil greie å komme frem til en løsning på gjeldsproblemene. Investorene ønsker imidlertid å se konkrete resultater fra EU og sentralbankene der før de velger hvilken vei å gå videre, uttaler Hiroichi Nishi hos SMBC Nikko Securities Inc. til Bloomberg.Solide BNP-tall fra Australia, som viste oppgang forrige kvartal på 1 prosent mot ventet 0,8 prosents oppgang, er også med på å heve markedene onsdag.I Japan endte Nikkei 225 opp 1,7 prosent mens den bredere Topix styrket seg 1,6 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,5 prosent, Hang Seng i Hong-Kong er opp 0,9 prosent og Kospi i Sør-Korea er opp 0,9 prosent.Venter opptur i Oslo Netfonds Bank tror hovedindeksen på Oslo Børs åpner opp 0,83 prosent i dag, til 388.- S&P500 steg 0,2 prosent etter at Europa stengte tirsdag. Investorene verden over trosset gårsdagens melding fra Standard & Poors om mulig nedgradering av eurosonen. Dette er et klart tegn på at ratingbyråene har mistet mye av sin troverdighet den siste tiden. De asiatiske børsene er opp mellom en og to prosent i morgentimene. Normalt skal dette være nok til å løfte de europeiske børsene, i alle fall i åpningsminuttene. Det slippes ingen viktige nøkkeltall i dag, skriver meglerhusetOljeprisen over 111 dollar Oljeprisen styrker seg onsdag morgen. Nå går Brent januar-olje for 111,09 dollar fatet, opp 0,3 prosent. Ved børsslutt tirsdag ble Brent-oljen hendlet for 109,77 dollar fatet.Dette skjer i dag:

  • Frankrike: Handelsbalansen, kl. 08.15Frankrike: Handelsbalansen, kl. 08.15
  • Norge: Industriproduksjon oktober , kl 10:00Norge: Industriproduksjon oktober , kl 10:00
  • Tyskland: Industriproduskjon oktober , kl. 11.00Tyskland: Industriproduskjon oktober , kl. 11.00
  • Italia: Industriproduksjon oktober , kl. 09.00Italia: Industriproduksjon oktober , kl. 09.00
  • Storbritannia: Industriproduksjon oktober , kl. 09.30Storbritannia: Industriproduksjon oktober , kl. 09.30
  • Storbritannia: BNP-estimater, kl. 15.00Storbritannia: BNP-estimater, kl. 15.00
  • USA: MBA Mortgage Applications, kl. 13.00USA: MBA Mortgage Applications, kl. 13.00
  • USA: Oljelagertall fra DOE, kl 16.30USA: Oljelagertall fra DOE, kl 16.30
  • USA: Consumer Credit, kl. 20.00USA: Consumer Credit, kl. 20.00
  • Norwegian: Trafikktall desember kl 08:00Norwegian: Trafikktall desember kl 08:00
Kilder: Reuters, MarketWatch, TDN Finans