Dotcom-spøkelse sak-søker bank for 20 mrd

Han var kjent som den rikeste personen i verden med norsk pass. Nå saksøker Alexander Vik storbank for 20 milliarder kroner.

Alexander Vik. Foto: BREKKE/TRULS. Scanpix.

Finansavisen skriver i dag at den norske dotcom-milliardæren Alexander Vik saksøker Deutsche Bank for nærmere 20 milliarder kroner etter store valutatap i 2008. Det skjer gjennom investeringsselskapet Sebastian Holdings.Banken avfeier kravet som grunnløst.«Vi vil forsvare oss kraftig mot den andre partens krav som er uten dekning og som skriver seg fra 2008,» skriver banken i en e-post til Bloomberg.I år 2000 var Vik mest kjent for å være den rikeste personen i verden med norsk pass. På Forbes' liste over verdens rikeste kom Vik på 159. plass med en formue på 2,9 milliarder dollar.