Elendige nyheter senker Asia-børsene

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's truer med å nedgradere 15 euroland snart. Tyskland er et av dem.

Investor på Shanghai-børsen. Foto: AP

Asia-børsene faller for første gang på syv dager. Bakgrunnen for fallet i Asia er at kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's truer med å nedgradere kredittverdien til Tyskland, Frankrike og 13 andre euroland.- Dagens kredittadvarsel kommer fordi vi tror at det systematiske stresset innen eurosonen de siste ukene har økt så mye at det nå virker negativt på kredittevnen til eurosonen som helhet, heter det i en kunngjøring fra S&P.15 euroland er nå satt på byråets negative overvåkingsliste, noe som innebærer 50 prosent risiko for nedgradering i løpet av de neste 90 dagene.Børsen i Japan har lagt bak seg en svak dag. Nikkei-indeksen endte ned 1,39 prosent til 8.575,16, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,42 prosent til 738,01.Hang Seng i Hong Kong faller 1,6 prosent, mens Shanghai Composite i Kina er ned 0,5 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen