Europa-håp på børsene i New York

New York Stock Exchange steg på håp om europeisk løsning på gjeldskrisen.

Nicolas Sarkozy og Angela Merkel. AP Photo

Det har vært en positiv dag på det amerikanske aksjemarkedet. Dow Jones steg 0,4 prosent til 12.150,13, mens S&P 500 klatret 0,1 prosent til 1.258,47.Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte imidlertid ned 0,2 prosent til 2.649,56. Amazon ledet an med et fall på over to prosent.Bloomberg viser til optimisme knyttet til gjeldskrisen i Europa. Håpet er at de europeiske lederne skal komme frem til en løsning med større omfang enn tidligere antatt.- Markedet ønsker å gå høyere, sier investeringsdirektør Dan Veru ved Palisade Capital Management LLC,- Europa er endelig i konstruktive samtaler for å løse sine problemer. Dersom de kommer opp med noe som er troverdig, har markedet en oppside på ytterligere 7-10 prosent, sier han.Standard & Poor's advarte mandag 15 euroland om at de står i fare for å bli nedgradert i løpet av de neste 90 dagene. Byråets Europa-sjef, Moritz Kramer, sier de vil følge nøye med på om EU-toppmøtet klarer å komme fram til tiltak som kan styrke tilliten til den kriserammede økonomien i eurosonen.EUs stats- og regjeringssjefer møtes til toppmøte i Brussel fredag.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.