Forskningssjef: Følg med på disse aksjene

Forskningssjef Geir Linløkken ber investorer følge nøye med på følgende aksjer.

Forskningssjef Geir Linløkken. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

I dagens rapport fra Investtech ber forskningssjef Geir Linløkken leserne følge med på utviklingen i Seadrill og Songa Offshore.Les også: Sjeføkonom: Børsfesten kan fort bli et blaff- Seadrill har brutt en svakt fallende trendkanal som aksjen har ligget i mesteparten av året. Dette er i seg selv ikke noe kjøpssignal, men snarere et varsel om en mer sidelengs utvikling. Aksjen tester nå motstanden ved 200 kroner. Brudd over dette nivået vil sende aksjen i all-time-high og være et kjøpssignal. Vi finner støtte mellom 190 og 180 kroner. Ved brudd under 180 kroner vil aksjen igjen komme inn i den fallende trendkanalen. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Watch, sier Linløkken.- Aksjekursen på Songa Offshore har omtrent halvert seg siden inngangen til året. Kursen ligger fortsatt i en fallende trendkanal, men det er nå flere lyspunkter. For det første har aksjen vendt opp etter å ha vært oversolgt etter det kraftige fallet de siste ukene. Dernest er det støtte ved 16,20 kroner, ikke veldig langt under dagens nivå, mens det er lite motstand før nærmere 24 kroner. En mulig omvendt-hode-og-skuldre-formasjoner er under utvikling og fullføring av denne vil være et kraftig kjøpssignal. Aksjen er dessuten svakt positiv på innsidehandler etter at styreleder Jens Wilhelmsen har kjøpt seg opp i selskapet ved to anledninger i høst. Et eventuelt brudd under 16 kroner vil imidlertid utløse et nytt salgssignal for aksjen. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Watch, avslutter Linløkken.Les også: Stig Myrseth frykter urolige uker i aksjemarkedet