Forskningssjef: Kjøp, selg og selg

Forskningssjef Geir Linløkken rykker ut med en kjøpsanbefaling. Samtidig advarer han mot to aksjer.

Forskningssjef Geir Linløkken. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

I dagens rapport fra Investtech beskrives Aker som en kjøpskandidat på middels lang sikt mens Yara og Origio får salgsanbefalinger av varierende grad.Les også: Roger Berntsen spår all time high på Oslo Børs- Aker ligger i en svakt stigende trendkanal på mellomlang sikt. Positiv volumbalanse styrker aksjen og en videre oppgang innenfor kanalen indikeres. Det er kortsiktig motstand ved 165 kroner. Dette kan gi en reaksjon ned på kort sikt, mens brudd over 165 kroner vil være et kjøpssignal. Aker er positiv på innsidehandler. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier Linløkken.- Yara ligger i en svakt fallende trendkanal på mellomlang sikt. En videre negativ utvikling innenfor denne indikeres. Det er motstand i overkant av 250 kroner, noe som kan presse kursen på kort sikt. Samtidig er det gitt kjøpssignal fra en liten dobbel-bunn-formasjon. Dermed gis det motstridende signaler på kort sikt. Ved reaksjoner tilbake er det støtte i overkant av 200 kroner. Yara er svakt positiv på innsidehandler. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Salgskandidat, sier forskningssjefen.- Origio ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Volumutviklingen er negativ og en videre nedgang innenfor trendkanalen indikeres. Ved reaksjoner opp er det motstand ved 14-15 kroner. Det er ikke registrert innsidehandler i aksjen det siste året. Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Salgskandidat, avslutter Linløkken.