Håp og gode tall gir rally på Japan-børsen

Det er en meget oppløftende dag på børsene i Asia-regionen onsdag og fornøyde investorer får se indekser som foretar til dels kraftige byks.

Kvinne smiler ved børsen i Sør-Korea - Foto: AP

Det er rally-tendenser og solid oppgang på børsene i Asia-regionen onsdag. Håp i forkant av toppmøtet i EU sender indeksene kraftig opp.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index stiger 1,1 prosent og det er sjuende dag på åtte forsøk at man opplever oppgang. Det er rundt dobbelt så mange aksjer som styrker seg i forhold til de som faller.Sørkoreanske won opplever onsdag oppgang sammenlignet med andre valutaer og prisen på kobber og på olje stiger.- Det er en forventning i markedet om at lederne i EU vil greie å komme frem til en løsning på gjeldsproblemene. Investorene ønsker imidlertid å se konkrete resultater fra EU og sentralbankene der før de velger hvilken vei å gå videre, uttaler Hiroichi Nishi hos SMBC Nikko Securities Inc. til Bloomberg.Solide BNP-tall fra Australia, som viste oppgang forrige kvartal på 1 prosent mot ventet 0,8 prosents oppgang, er også med på å heve markedene onsdag.- BNP-tallene var meget sterke og vi er nå bull på "Aussi'en", den australske valutaen. Dette viser at økonomien i landet fremdeles gjør det ganske sterkt, uttaler Thomas Harr hos Standard Chartered Plc.Blant enkeltaksjene som stiger onsdag finner man blant annet meieriaktøren Meiji Holdings Co., som er opp 4,5 prosent etter gårsdagens fall på nærmere 10 prosent.I Japan er Nikkei 225 opp 1,61 prosent til 8.712,80 mens den bredere Topix styrker seg 1,39 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,58 prosent, Hang Seng i Hong-Kong er opp 1,03 prosent mens Shanghai Composite stiger 0,39 prosent. Kospi i Sør-Korea er opp 0,80 posent.S&P/ASX 200 i Australia er opp 0,72 prosent, NZX 50 på New Zealand faller 0,26 prosent mens India-børsen er opp 0,61 prosent. Strait Times i Singapore styrker seg 0,82 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen