Hamstrer klippfisk for 204 mill.

Til tross for at eksporten av klippfisk faller tilbake, er det et land som ikke klarer seg uten norsk klippfisk.

Foto: Scanpix

- Knapphet på torsk opp mot jul i fjor førte til at en del portugisiske butikker gikk tom for klippfisk utpå nyåret. Denne feilen ser det ikke ut som de har tenkt å gjenta i år, sier Johansen.Ferske tall viser at 37 prosent av all torsk som ble eksportert i november gikk til Portugal og det er det høyeste nivået siden nittitallet og en økning på over 14 prosent i verdi, fra 179 til 204 millioner kroner.Men klippfisk eksporten faller...Tall fra Eksportutvalget for fisk viser derimot at klippfiskeksporten for alle arter kom totalt på 397 millioner kroner i november. Det er en reduksjon på 7 prosent eller 30,6 millioner kroner fra samme måned i 2010.Tallene viser at det totalt ble eksportert 8.593 tonn klippfisk i november, 2.300 tonn mindre enn i samme måned i 2010.Nedgang for seiDet er klippfisk av sei som reduseres mest, opplyser EFF.Eksporten av klippfisk av sei var 92,3 millioner kroner og dette er 31,4 millioner kroner mindre enn i november i fjor.- Det er fisket betydelig mindre sei hittil i år enn til samme tid i fjor så råstoffmangel er forklaringen på eksportreduksjonen, sier Ove Johansen hos Eksportutvalget for fisk.