Merkozy vil ha ny EU-traktat

Nytt euromøte mellom Angela Merkel og Nicolas Sarkozy avtalt mandag. Har Sarkozy noe på lur?

Angela Merkel og Nicolas Sarkozy. Foto: AP

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy vil ha en ny EU-traktat.EUs to viktigste ledere vil ha en traktat som kan «overhale og revurdere» Europa.- En virkelig økonomisk regjering ansvarlig overfor folket, det er vår visjon av eurosonens framtid og for de framtidige traktatreformene, sa Sarkozy i en tale i den sørfranske byen Toulon torsdag.Mandag skal Sarkozy og Merkel møtes i Paris for nye samtaler om hvordan gjeldskrisen i Europa skal løses.Ifølge AFP vil Sarkozy da legge fram en kriseplan for Merkel.Møtet finner sted i forkant av EU-toppmøtet fredag neste uke. Tyskland og Frankrike har sagt at de da vil legge fram et felles forslag for hvordan budsjettdisiplinen i eurosonen kan styrkes. (©NTB)