Morten Angelil tiltalt for innsidehandel

Økokrim har tiltalt tidligere Eltek-sjef Morten Angelil for innsidehandel og skatteunndragelser.

Morten Angelil Foto: Finansavisen

Angelils forsvarer, advokat Per Magne Strandborg, opplyser til NTB at tiltalen ble overlevert fredag. Tiltalen omfatter brudd på verdipapirhandelloven da Angelil handlet aksjer i Eltek i forbindelse med oppkjøp av Voight og Haeffner i september 2003, og i forkant av fusjonen mellom Eltek og Nera i 2006.- Når det gjelder tiltalens punkter om påståtte innsidehandler, mener vi å kunne føre tilstrekkelig bevis for at vår klient ikke har foretatt slike urettmessige handler i forbindelse med de aktuelle Eltek-transaksjonene, sier Strandborg.Han påpeker også at Angelil tok tak i skattesaken før Økokrim startet sin etterforskning i januar 2008.- Han kan dokumentere at han innrapporterte midler og gevinster i utlandet til ligningsmyndighetene flere måneder før, sier Strandborg.Tidligere i høst sto Morten Angelils far, Alain Angelil, for retten. Også han var tiltalt for innsidehandel av Eltek-aksjer samt grov økonomisk utroskap. Dom i den saken er ventet i desember. (©NTB)