Myrseth: Strømmen av dårlige nyheter har vært ustanselig

Investeringsdirektør Stig Myrseth snakker om fryktens år, gjeldsbombe og eksplosivt børsrally.

Stig Myrseth. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at investorene har levd i frykt i 2011. 2012, dragens år, blir forhåpentligvis bedre.Les også: Nordea-strategene: Slik bør du investere- 2011 vil gå inn i historien som fryktens år. Strømmen av dårlige nyheter har vært ustanselig, og det har gitt seg utslag i ekspanderende risikopremier og fallende aksjekurser. I 2012 venter vi at frykt erstattes av håp. Drivkraften vil være tiltakende aggressive myndighetstiltak, sier Myrseth.- En forsmak på dette fikk vi i forrige uke. Da gikk de ledende sentralbankene sammen om å tilby billig dollarfunding til bankvesenet. Samtidig senket Kina reservekravet til bankene. Resultatet ble et eksplosivt børsrally. Har vi lagt det verste bak oss? Det er en forhastet slutning. Årsaken er at gjeldsbomben fortsatt tikker i eurosonen, sier Myrseth.- Mens utsiktene for de nærmeste månedene er brokete og i stor grad avhengige av krumspringene til europeiske politikere, venter vi at børsbildet uansett lysner når våren nærmer seg, avslutter Myrseth.