Nå legger han investeringene på is

Hydro foreberder seg på tøffere tider - nå legger sjef Svein Richard Brandtzæg milliardinvesteringer på is.

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Scanpix

- Vi er forberedt på turbulente tider. bare torsdag økte metallprisene med 100 dollar pr tonn aluminium - en stigning på fem prosent. Vi er forberedt på at prisene vil gå opp og ned, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg til dn.Selskapet reduserer investeringene fra 6,2 milliarder i 2010 til 4,6 milliarder i 2011, en nedgang på 25 prosent - som følge av finansiell disiplin.- I 2008/2009 var man rammet av et akutt hjerteattakk og ble raskt frisk. Nå har vi fått en kreftdiagnose. Behandlingen vil at lenger tid, sa Brandtzæg om hvordan han ser på markedsforholdene i forbindelse med eurosone-krisen.- Det vi ser i Europa, er stor usikkerhet som preger våre kunder, som reduserer sine lagre og reduserer korttidshorisonten på ordre, fortsatt Hydro-sjefen.Selskapet merker det særlig verst fra land som Spania, Portugal og Italia, skriver avisen.