Orkla dumper aksjer for 900 mill.

Orkla selger seg helt ut av Tomra, og får nærmere 900 millioner kroner inn på konto.

Foto: Scanpix

Orkla ASA har solgt alle sine 23 millioner aksjer i Tomra Systems (tilsvarende 15,5 prosent av aksjekapitalen i selskapet) til kurs 38,50 kroner per aksje. Orkla har etter transaksjonen ingen aksjer i Tomra Systems. Salget innbrakte 885,5 millioner kroner.- Avtalen om salg av aksjene i Tomra Systems er et ledd i Orklas strategi for frigjøring av finansielle og ledelsesmessige ressurser til vekst innen merkevarer, sier konsernsjef i Orkla, Bjørn M. Wiggen.Per A. Sørlie, administrerende direktør i Orklas heleiede datterselskap Borregaard, er styremedlem i Tomra Systems.Det svenske investeringsselskapet Latour kjøpte posten.- Tomra er en langsiktig plassering i Latours børsportefølje. Tomra er engasjert i sortering og gjenvinning, områder som vi mener har et godt potensial for stabil og langsiktig internasjonal vekst. Dette bidrar til at Tomra passer godt inn i Latours portefølje og ønske om å vokse internasjonalt, sier konsernsjef Jan Svensson i LatourMandag endte Tomra på 40 kroner, noe som betyr at posten er solgt med en rabatt på fire prosent.