Oslo Børs åpner opp - aksjeduo stiger 10 prosent

Oslo Børs stiger fra start onsdag. Helt i toppen av vinnerlisten finner man to aksjer som begge hever seg over 10 prosent. Frontline er aksjen som faller mest så langt.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger noe fra start torsdag og er nå opp 0,55 prosent til 386,89.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 296 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen ned 12,06 prosent. Det siste året er fallet på 7,80 prosent.Flex LNG, Neas og Frontline er blant aksjene i fokus så langt torsdag. De to første stiger markant mens festen for Frontline tirsdag på ingen måte fortsetter i dag. På Wall Street onsdag ble det forsiktig oppgang, og stemningen i forkant av en eventuell løsning på gjeldssituasjonen i Europa var noe spent. Dow Jones hevet seg 0,43 prosent og steg med rundt 50 poeng. S&P endte opp 0,11 prosent, mens Nasdaq falt noe.Børsene i Asia-regionenvar i langt bedre form og Hang Seng steg 1,42 prosent mens Nikkei 225 i Japan hevet seg 1,71 prosent.