Positiv analytiker har klokkertro på tre aksjer

Fondsfinans-analytiker Arild Nysæther sier han for tiden opererer med et moderat positivt markedssyn. Når det gjelder hans tre utvalgte er han imidlertid enda mer optimistisk.

Arild Nysæther - Foto: Ivan Kverme, Finansavisen

Fondsfinans-analytiker Arild Nysæther sier til Finansavisen onsdag at han anbefaler kjøp av Schibsted, EDB ErgoGroup og Norwegian.Han er samtidig noe mer skeptisk til Telenor, og har her en hold-anbefaling. Når det gjelder markedet generelt regner han seg selv om moderat optimistisk.- Når det gjelder markedet, så er det de store faktorene i den europeiske finansverdenen som styrer utviklingen på kort sikt, og fra dag til dag er det vanskelig å spå. Til tross for uroen peker de fleste fundamentale makroindikatorene fremdeles oppover. Vi legger dette til grunn når vi har et moderat positivt markedssyn, sier Nysæther.Med tanke på EDB ErgoGroup innrømmer analytikeren at veien har vært lang, men han tror nå fremtiden for selskapet ser lysere ut enn på lenge.- Det har vært en ørkenvandring for aksjonærene de siste årene. Integreringen har tatt lang tid, men nå begynner man å se en ordentlig gevinst av fusjonen, og selskapets økonomiske utvikling er mye bedre enn i gamle EDB Business Partner, sier Nysæther.