Scana: - Viktig kontrakt

Scana har inngått viktig avtale for leveranse av fremdriftssystemer til USA.

Rolf Roverud. Foto: Kjetil Alsvik.

Scana Industrier ASA har gjennom sitt datterselskap Scana Volda inngått avtale med VT Halter Marine Inc, i Pascagoula i Mississippi i USA for leveranse av gear- og propellanlegg med fjernstyring til åtte offshore supplyfartøy (OSV-er). Skipene skal bygges av verftsgruppen VT Halter Marine, og utstyret skal leveres fra september 2012 til august 2013.Avtalen har et initielt omfang på 67 millioner kroner.Avtalen omfatter også opsjon for leveranse av tilsvarende utstyr for inntil 24 andre fartøy. Utøves opsjonen i et slikt omfang vil det være den største avtalen noensinne for Scana Volda.Skipene skal bygges for rederiet Hornbeck Offshore Services Inc og er del av et av markedets største byggeprogram for offshorefartøy.Avtalen bekrefter ifølge meldingen Scanas posisjon som en markedsleder av propulsjonssystemer til offshorefartøy, og er et resultat av bedriftens strategi og satsing på skreddersydde fremdriftssystemer for offshore- og spesialskip.